Torstai 2.3.2023 klo 17–21, Unessa Festivaalin avajaiset

Natalie Hamada, Juuli Kangasniemi, Aaron Sirainen, Nayab Ikram, Tara Jovana Valkonen.

  17.00 Näyttelyn avajaiset

  18.30 Avajaiskonsertti

  Tara Jovana Valkonen, sello

   19.00 Taiteilijat kertovat

  Natalie Hamada, Juuli Kangasniemi, Aaron Sirainen, Nayab Ikram

   

  Hietsun pavilljonki: Hiekkarannantie 9, 00100, Helsinki

  Aaron Siraisella (s. 1999) on ainutlaatuinen tapa maalata töissään figuratiivisia kuvia, joissa todellisuus sekoittuu yhteen mielikuvitus- ja tunnemaailman kanssa ja luo mielenkiintoisen sekoituksen geometrian, värin ja muodon välille. Hän maalaa yleensä muotokuvia erilaisista hahmoista unohtamatta kuitenkaan klassisia aiheita kuten maisema- ja asetelmamaalauksia. Sirainen löytää inspiraationsa kasvoista, paikoista sekä tilanteista. Hän pyrkii jatkuvasti keskittymään näkemiseen, tuntemiseen ja ilmaisemiseen.

  Natalie Hamada uskoo muotokuvan olevan tarina, syvä yhteys ja jotakin  fyysisen figuratiivisuuden ylittävää. Jotain, mikä paljastaa sisäisen minän  ominaisuuksia. Hamada kerrostaa, yhdistää ja hämärtää erilaisia kuvia sekä motiiveja seripainomenetelmällä, esittäen osittaisia muistoja ja siten  yrittämällä ymmärtää määrittelemätöntä.

  Nayab Noor Ikram (s. 1992, Maarianhamina) on juuriltaan pakistanilainen valokuvaaja ja visuaalinen taiteilija, joka on varttunut Ahvenanmaalla ja  asuu tällä hetkellä Turussa. Ikram työskentelee konseptien parissa, jotka käsittelevät kahden paikan välissä olemiseen, kulttuuriseen identiteettiin  sekä kollektiiviseen muistiin liittyviä tunteita. Hän tutkii näitä konsepteja hyödyntämällä symboleja, rituaaleja ja ilmaisemisen abstrakteja muotoja valokuvien, performanssien sekä installaatioiden kautta. Vuonna 2019 Ikram palkittiin Svenska kulturfondenin kulttuuripalkinnolla.

  Juuli Kangasniemi on Helsingissä asuva kuvataiteilija. Hän työskentelee tällä hetkellä valokuvan, liikkuvan kuvan ja tekstiilien parissa. Hän käyttää kameraa ollakseen leikkisä ja mahdollisuutena liikkua lähemmäs ja kauemmas. Viime aikoina hän on töissään tutkinut äiti-tytär-suhdetta, äkillisiä tunteita ja absurdia todellisuutta. Kangasniemi on inspiroitunut herkullisesta sekä runsaan koristeellisesta estetiikasta.

  Tara Jovana Valkonen (s.1999) aloitti sellonsoiton 6-vuotiaana ja haaveili lapsena sekä sellistin että kuvanveistäjän ammateista. Kolmetoistavuotiaana Tara nappasi käteensä kitaran, ja rock syrjäytti klassisen musiikin useaksi vuodeksi, kunnes hän kuuli Olivier Messiaenin Turangalîla-sinfonian ja kiinnostui intohimoisesti nykymusiikista.

  Taran opintoja ja työskentelyä ovat tukeneet Suomen Kulttuurirahasto, Taike, Greta ja William Lehtisen säätiö, Musiikin edistämissäätiö, sekä Sibelius-Akatemian tukisäätiö.