Aimon POP-UP näyttely ma 14.8-to 17.8 2023

Hietsun paviljongin elokuun hetkellisessä taidenäyttelyssä juhlasalissa putkahtelevat esiin graafikko, kuvanveistäjä Aimo Katajamäen tuunatut puuveistokset. Mukana erityisesti Hietsuun paviljongin vanhasta hirrestä veistetty ponnistava Pikku-uimari, joka jää paviljongille pysyvästi.

Aukioloajat:

 • Maanantaina 14.8 klo 12-18

 • Tiistaina 15.8 klo 12-22.

 • Keskiviikkona 16.8 klo 12-18.

 • Torstaina 17.8 klo 12-24.

  Tiistaina 15.8. klo 18 viralliset avajaiset ja kello 19 näyttelytilassa Riitta Paakki: Soolo, duo, trio konsertti:

  • Riitta Paakki (piano)

  • Antti Lötjönen (basso)

  • Mikko Innanen (saksofoni)

  Torstaina 17.8. klo 18 näyttelytilassa Hietsun taiteiden yön ohjelmaa ja Hietsun Pikku-uimari patsaan virallinen julkistaminen kello 19.

  Katso Taiteiden yön ohjelma tästä

  Aimo Katajamäki on suomalainen kuvataiteilija, kuvittaja ja graafinen suunnittelija. Töissään hän liikkuu vaivattomasti taiteen ja muotoilun rajapinnalla. Katajamäki on työskennellyt yhteistyössä eri arkkitehtitoimistojen kanssa luoden julkisivutaidetta esimerkiksi Hämeenlinnan maakunta-arkiston ja Savonlinnan kaupunginkirjaston uudisrakennuksiin. Katajamäen taidekilpailuvoitto “Puun kansa” -veistosinstallaatio on sijoitettuna eduskunnan lisärakennuksen aulaan. Vuonna 2013 Katajamäelle ja hänen puolisolleen, sisustusarkkitehti Päivi Meuroselle myönnettiin Muotoilun valtionpalkinto heidän sisustusta ja kuvataidetta yhdistävästä yhteistyöstään mm. Seinäjoen kirjastossa, Shanghain maailmannäyttelyn 2010 Suomen Kirnu-paviljongissa ja muissa etenkin JKMM Arkkitehtien suunnittelemissa julkisissa tiloissa. 

  Viimeaikaisia töitä ovat olleet Tiedekeskus Heurekan taidekilpailun voittotyö ”Musta tuntuu…” yhdessä arkkitehti Pentti Kareojan kanssa (2020) sekä THL kampusalueelle toteutettu, Valtion taideteostoimikunnan järjestämän taidekilpailun voittotyö ”PAN” -veistosinstallaatio (2022). 

  Järjestäjä: Töölön kaupunginosat – Töölö Ry. & Hietsun paviljonki