kulttuuriympäristö Tervetuloa arkkitehtuurikävelylle!

Euroopan kulttuuriympäristöpäivä on jokasyksyinen tapahtuma, joka aktivoi ihmisiä tutustumaan omaan kulttuuriympäristöönsä ja -perintöönsä sekä toimimaan sen  omaleimaisuuden puolesta ympäri koko Euroopan. Tule viettämään Euroopan kulttuuriympäristöpäivää arkkitehtuurikävelyllä!

Liisa

 

Töölön kaupunginosat – Töölö ry:n kävelytapahtuma 23. 9.

Töölön kaupunginosat – Töölö ry järjestää tiistaina 23.9. 2014 klo 17 alkaen arkkitehtuurikävelyn Etu – Töölössä. Kierros alkaa Kansallismuseon etelänpuoleiselta pihalta ja kestää n. tunnin. Kävelyn teemana on ”Kunnianarvoisat satavuotiaat töölöläisrakennukset” ja sen puitteissa tarkastelemme Etu – Töölön vanhimpia rakennuksia ympäristöineen. Kierroksen vetää arkkitehti Liisa Tarjanne. Tervetuloa!

Miksi kulttuuriympäristöpäivät?

Euroopan kulttuuriympäristöpäivien tarkoitus on lisätä tietoa kulttuuriympäristön arvoista ja monimuotoisuudesta. Päivien toimintamuotoja ovat kiertokäynnit ja yleisölle avoimet ovet kohteissa, joihin yleensä on rajoitettu pääsy. Tapahtumien avulla herätetään kiinnostusta sekä edistetään paikallisen kulttuuriympäristön tuntemusta ja arvostusta.

Tapahtuman taustalla

Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä, European Heritage Days, vietetään Euroopan neuvoston ja Euroopan komission aloitteesta. Joka syksy 50 maassa yli 20 miljoonaa ihmistä osallistuu päivien tapahtumiin. Suomessa päiviä on vietetty vuodesta 1991 lähtien ja hanketta koordinoi Suomen Kotiseutuliitto. Vuoteen 2013 asti tapahtuma kulki nimellä Euroopan rakennusperintöpäivät.