Sunnuntaina 12.12 klo 18, Eurooppa poliittisena yhteisönä

Vieraana Eurooppa-tutkimuskeskuksen johtaja dosentti Timo Miettinen

  “Aika on myrsky, jossa olemme kaikki eksyksissä”

  — William Carlos William

  ”Historian syvyyksistä voimme nähdä pilkahduksen täynnä vaurautta ja henkeä olevien laivojen haamuista.” 

  — Paul Valéry

  Minkälaisten ideoiden, käsitteiden, perustelujen ja ennen kaikkea minkälaisen poliittisen kuvittelukyvyn ohjaamana eurooppalaiset poliittiset alukset kaupunkivaltioista imperiumeihin, lahkoista kirkkoihin, valtioista kansakuntiin, ideologioista talousoppeihin, ovat pyrkineet navigoimaan universaalin tähtitaivaan alla Eurooppa -nimisen erilaisuuksista ja kiistoista koostuvan maanosan valtaisissa myrskyissä antiikin Kreikasta aina eurooppalaisten aloittamiin totaalisiin maailmansotiin.

  Mitä Eurooppa on ollut poliittisena yhteisönä, kun kyse eurooppalaisessa politiikassa on ollut monimuotoisuuden ja erojen hallinnasta eikä sen perustalla ole koskaan ollut ollut eurooppalaista perhettä, laumaa tai etnisyyttä.

  Euroopan poliittisen yhteisön filosofisesta ja aatehistoriallisesta ideasta keskustelemassa Eurooppa-tutkimuskeskuksen johtaja dosentti Timo Miettinen Hietsun akatemian kirjallisuussalongissa yhdessä Markku Koivusalon kanssa.

  Teemoina mm. universalismin synty, maailmankansalaisuus, pyhä yhteisö, kansojen oikeus, valtion synty, talous ja kilpailu, nationalismi, liberalismi, sosialismi, kansainvälinen oikeus

  Tule kuuntelmaan ja keskustelemaan.

  Tilaisuus Hietsun paviljongin juhlasalissa. Vapaa pääsy. Edellyttää kuitenkin koronarokotuksen.

  Voit katsoa keskustelua myös suorana Hietsun YouTube kanavalta

  Striimaus: Anders Pohjola

  Järjestäjä: Töölön kaupunginosat – Töölö Ry. & Hietsun paviljonki yhteistyössä Teos kustantamo