Perjantai 3.3.2023 klo 19 osana Unessa Festivaalia.

Viulisti Harry Ward ja pianisti Noora Ylönen

  Striimaus, valaistus ja liveääni: Centre de Ville Oy www.centredeville.com

  Ohjaus: Ville Syrjäläinen

  Ääni: Antti Kauppinen

  Kamera: Mathilda Elias ja Sandhja Kuivalainen

  Unessa festivaalin lauantain konsertissa kuullaan Berliinin filharmonikkojen nuorta ykkösviulistia Harry Wardia soittamassa yhdessä loistavan nuoren pianistin Noora Ylösen kanssa.

  Katso koko festivaalin ohjelma linkistä

  Johtava nuori australialainen viulisti Harry Ward on kansainvälisesti kysytty solisti sekä kamarimuusikko. Hän soittaa nyt ykkösviulua Berliinin filharmonikoissa, opiskeltuaan ensin maineikkaassa Karajan-akatemiassa Noah Bendix-Balgleyn johdolla. Ennen Berliiniä Harry on opiskellut Australian National Academy of Musicissa Robin Wilsonin johdolla ja Kunst Universität Grazissa Boris Kuschnirin luokalla.

  Harrylla on kunnia soittaa anteliaalta lahjoittajalta lainassa olevaa Pietro Landolfi-viulua vuodelta 1780.

  Pianisti Noora Ylönen (1995, Helsinki) on intohimoinen kamarimuusikko, joka on aktiivisesti esiintynyt Suomessa sekä Euroopassa, muun muassa Itävallassa, Saksassa, Puolassa, Italiassa, Virossa sekä Hollannissa. Noora on opiskellut pianonsoittoa ensin Sibelius-Akatemiassa, sitten Berliinin Taideyliopistossa ja nyt hän suorittaa parhaillaan toista maisterin tutkintoaan Essenissä Folkwang Universität Der Künstessä professori Henri Sigfridssonin johdolla. Pandemia-aikana Noora uppoutui kuvataiteen maailmaan öljy- sekä akvarellivärien kautta, ja hän maalaa nykyään säännöllisesti kotonaan Berliinissä.

  Nooraa ovat ystävällisesti tukeneet Suomen Kulttuurirahasto, Pro Musica- säätiö, Wegelius-säätiö, Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Greta ja William Lehtisen säätiö sekä Sibelius-Akatemian tukisäätiö.