Keskiviikkona 13.3 klo 19, HiH nro 47

Littorina Saxophone Quartet on sukupolvensa johtavista Itämeren alueen säveltävistä ja improvisoivista saksofonisteista koostuva 2023 toimintansa aloittanut luova kollektiivi, jossa soittavat virolainen Maria Faust (altto), suomalainen Mikko Innanen (altto, sopraniino ja baritoni), ruotsalainen Fredrik Ljungkvist (tenori ja sopraano) ja liettualainen Liudas Mockunas (tenori, sopraano ja basso). Littorina Sea eli Litorinameri on yhtyeen muusikoita yhdistävän Itämeren muinainen nimi. Meri luo haasteita mutta myös toivoa siitä, että ehkä sittenkin jollain toisella rannalla on joku, joka kuuntelee ja ymmärtää. Yhtye esiintyy Suomen kiertueellaan Hietsun lisäksi Seinäjoella ja Oulussa sekä pitää Sibelius-Akatemiassa mestarikurssin.

Saksofonien paljouden lisäksi säveltäjä, äänitaiteilija ja esiintyjä Tytti Arola tulee Hietsuun vieraaksi. Tytti esiintyy soolona ja sen lisäksi – kun mitään pelkäämättömät Petri Kumela ja Antti Lötjönen vyöttävät itsensä, preparoivat soittimensa ja käyvät toimeen – häneltä kuullaan teokset ‘Rubber Band‘ kitaralle, kontrabassolle ja kuminauhoille, sekä ‘Heinä’ kontrabassolle ja 8-kanavaiselle äänentoistolle.

Esiintymässä:

Littorina Saxophone Quartet: Maria Faust, Mikko Innanen, Fredrik Ljungkvist, Liudas Mockunas

Tytti Arola, Petri Kumela & Antti Lötjönen

Järjestäjät: Hietsu is Happening &  Töölön kaupunginosat- Töölö ry

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
+358 40 5371857
hietsuishappening@gmail.com

Hietsu is Happening! 

Valtionpalkittu Hietsu is Happening! on Helsingin Hietaniemessä Hietsun Paviljongissa (ja joskus sen liepeillä) tapahtuva ennakkoluulottomasti eri taidealojen rajapinnoilla liikkuva, monimuotoinen tapahtumasarja. Sen taiteellisina kuraattoreina toimivat Hietsun paviljongilla majailevat muusikot Mikko Innanen, Petri Kumela ja Antti Lötjönen. Taiteellisesti korkeatasoinen, rohkeasti uutta luova HiH! on saattanut viisi vuotta kestäneen toimintansa aikana yhteen eri alan taiteilijoita Vesa Vierikosta Tuuli Lindebergiin, Anni Elif Egecioglusta Tuomari Nurmioon ja Han Benninkistä Susana Santos Silvaan.  HiH! tarjoaa esiintyjilleen vapaan kokeilun ja mahdollisuuksien alustan. Tapahtumasarjan kuratoinnissa taiteiden lajit, ennakkokäsitykset, luomista ohjaavat konventiot ja muut raja-aidat asetetaan uudelleen tarkasteluun: olennaista on mahdollistaa taiteilijoiden ja taiteiden välinen vuoropuhelu tinkimättömästi ja luoda samalla kokonaan uusia ja uudenlaisia teoskokonaisuuksia.