Keskiviikkona 11.5 klo 19, HiH nro 28.

Toukokuun Hietsu is Happening tuo Paviljongille tuoreita ja kiinnostavia taiteilijavieraita ystävällismielisistä naapurimaistamme Itämeren rannoilta. Kulttuuri yhdistää vaikeina aikoina. 

Esiintyjät:

Kirke Karja on yksi niistä uuden sukupolven virolaismuusikoista, jotka ovat tekemässä kansainvälistä läpimurtoa. Hietsun Paviljongin vanhalla, Paavo Berglundille kuuluneella flyygelillä Karja soittaa omien kappaleidensa lisäksi Paul Hindemithin sävellyksiä sekä niiden polyfonisiin rakenteisiin pohjautuvia improvisaatioitaan.

Ida Lundén on Ruotsin omaperäisimpiä säveltäjiä ja muusikoita, jolta näemme harvinaisen sooloesiintymisen. Tämän lisäksi kantaesitetään Lundénin uusi, Hietsu is Happeningille tehty tilausteos kitaralle, kontrabassolle ja pyykkipojille.

Tanssija ja performanssitaiteilija Keithy Kuuspu tutkii ja kyseenalaistaa todellisuuden rajoja ihmisen käyttäytymisen ja yhteiskunnan rakenteiden kautta. Hietsussa Kuuspu esiintyy soolona sekä duona saksofonisti Mikko Innasen kanssa.

Kun lopuksi Lundén, Karja ja Kuuspu yhdistävät voimansa talon vakiokaluston Petri Kumelan, Antti Lötjösen ja Mikko Innasen kanssa, on tuloksena varmasti jotain uutta ja ennen kokematonta. Ja kuten aina, Hietsun Paviljongin intiimissä juhlasalissa tunnelma on taattu.