Sunnuntaina 1.10 klo 16, HiH nro 41

Lavarunous kohtaa improvisoidun musiikin Hietsu is Happeningissä 1.10., kun kahdeksatta vuotta toimivan tapahtumasarjan esiintyjävieraiksi saapuvat klarinetisti Joris Roelofs sekä runoilijat Outi-Illuusia Parviainen ja Tapani Kinnunen. Hietsu is Happeningin omien jazzmuusikoiden, basisti Antti Lötjösen ja saksofonisti Mikko Innasen liittyessä mukaan ovat ikimuistoisen syysillan ainekset koossa. Lopputulosta eivät tiedä vielä tekijät itsekään, vaan luottavat siihen, että hetkessä yhdessä tekemällä, inhimillisen kohtaamisen ja vuorovaikutuksen kautta syntyy jotain aitoa ja ainutkertaista, herkkää ja tärkeää, välillä myös törkeää.

Hietsu is Happeningin konsertti on merkittävän kansainvälisen uran Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa luoneen ranskalaissyntyisen, Amsterdamissa asuvan ja esimerkiksi viime marraskuussa Hietsussa vierailleen Han Benninkin läheisen soittokumppanin Joris Roelofsin Helsingin ensiesiintyminen.

Kolme runoteosta julkaissut Outi-Illuusia Parviainen on lavarunoilija, joka kirjoittaa kohtaamisen ja yksinäisyyden teemoista. Hän on kotonaan resonanssirikkaissa runoesityksissä yhdessä muusikoiden kanssa, luoden syvällisiä ja mieleenpainuvia kokemuksia kuulijoille.

Hurjista esiintymisistään tunnetun turkulaisrunoilija Tapani Kinnusen esikoisteos Nauru pimeästä huoneesta ilmestyi vuonna 1994. Siitä lähtien välillä kirjastonhoitajanakin toiminut on kirjoittanut, julkaissut ja esiintynyt läkahdyttävällä tahdilla.

Antti Lötjösen, Mikko Innasen ja Petri Kumelan vuodesta 2016 lähtien järjestämässä  Hietsu is Happeningissä kunnianhimoinen ja korketasoinen musiikki kohtaa yleisön matalalla kynnyksellä ja löysin rantein.

Ohjelma:

Joris Roelofs Solo

  • Joris Roelofs & Antti Lötjönen

 Lavarunoutta ja matalia ääniä:

  • Outi-Illuusia Parviainen, runot ja lausunta
  • Tapani Kinnunen, runot ja lausunta
  • Joris Roelofs, bassoklarinetti
  • Antti Lötjönen, kontrabasso
  • Mikko Innanen, bassosaksofoni

Konsertti toteutetaan yhteistyössä Jazz Finland Residencyn kanssa.

Järjestäjät: Hietsu is Happening &  Töölön kaupunginosat- Töölö ry

Lataa lehdistökuvat täältä.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
+358 40 5371857
hietsuishappening@gmail.com