Tiistaina 27.2 klo 19, HiH nro 46

Helmikuussa Hietsussa vietetään suurta taiteilijajuhlaa, sillä Heikki Sarmanto ja Juhani Aaltonen soittivat tiettävästi ensimmäistä kertaa yhdessä 1964, 60 vuotta sitten. Edelleen luomisvoimaisten muusikoiden musiikillinen kumppanuus on kestänyt siis reilusti kauemmin kuin Harry Carney soitti Duke Ellingtonin orkesterissa ja on yhtä pitkä kuin The Rolling Stonesin levytysura. Mutta se historiasta.

Sarmannolle ja Aaltoselle kaiken keskiössä on improvisointi. Mitä tulee seuraavaksi? Kenpä tietäisi sen?

Ainakin tiedämme konsertin lopussa enemmän Heikki Sarmannon monipuolisuudesta muusikkona ja säveltäjänä, kun sopraano Pia Freund ja kitaristi Petri Kumela esittävät hänen laulujaan Leinon ja Hellaakosken teksteihin.

Järjestäjät: Hietsu is Happening &  Töölön kaupunginosat- Töölö ry

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
+358 40 5371857
hietsuishappening@gmail.com

Hietsu is Happening! 

Valtionpalkittu Hietsu is Happening! on Helsingin Hietaniemessä Hietsun Paviljongissa (ja joskus sen liepeillä) tapahtuva ennakkoluulottomasti eri taidealojen rajapinnoilla liikkuva, monimuotoinen tapahtumasarja. Sen taiteellisina kuraattoreina toimivat Hietsun paviljongilla majailevat muusikot Mikko Innanen, Petri Kumela ja Antti Lötjönen. Taiteellisesti korkeatasoinen, rohkeasti uutta luova HiH! on saattanut viisi vuotta kestäneen toimintansa aikana yhteen eri alan taiteilijoita Vesa Vierikosta Tuuli Lindebergiin, Anni Elif Egecioglusta Tuomari Nurmioon ja Han Benninkistä Susana Santos Silvaan.  HiH! tarjoaa esiintyjilleen vapaan kokeilun ja mahdollisuuksien alustan. Tapahtumasarjan kuratoinnissa taiteiden lajit, ennakkokäsitykset, luomista ohjaavat konventiot ja muut raja-aidat asetetaan uudelleen tarkasteluun: olennaista on mahdollistaa taiteilijoiden ja taiteiden välinen vuoropuhelu tinkimättömästi ja luoda samalla kokonaan uusia ja uudenlaisia teoskokonaisuuksia.