Hietsu is Happening nro 26. Lemminkäisen temppeli ja Tuomari Nurmio ke 16.3 klo 19.

Juha Hurmeen fantastisen pähkähullu saaga Suomen muinaisuudesta ja salaperäisestä Lemminkäisen temppelistä Sipoossa saa Helsingin ensiesityksensä Hietsu is Happeningissä. Vesa Vierikon tulkitsema Ior Bock on eräänläinen pohjoisen Harun El Pullah: laiskanpulskea johtaja, jota omat rakastavat, vaikka tämä pääasiassa keskittyy olennaiseen eli vaaka-asennossa löhöämiseen. “Minä olen minä.”

Bockin ja opetuslasten merkillistä rituaalia säestävät Hietsu is Happeningin omat kuraattorimuusikot kitaristi Petri Kumela, basisti Antti Lötjönen ja saksofonisti Mikko Innanen. Esitettävä musiikki on kolmikon teokseen yhdessä säveltämää ja improvisoimaa; mukana on esimerkiksi oudosti svengaava Pukki-Jenkka sekä raju rypistys, Ragnarök. Anna Sofia Tuomisen, Taru Huokkolan, Eetu Känkäsen ja Juha Hurmeen esittämät Bockin apostolit yltyvät paikoitellen villiin, primitiiviseen tanssiin. Lahkolaisuuskin voi olla hauskaa!

Illan toisella puoliskolla rock-ikoni Tuomari Nurmio esiintyy harvinaisella soolokeikalla. Liki puolen vuosisadan mittaisella urallaan Nurmio on onnistunut pitämään itsensä alati mielenkiintoisena. Tuomarin musiikki on kokonaisvaltaista, se iskee koko ihmisruumiiseen päälaesta varpaankynsiin.

Lemminkäisen temppeli

Tapahtuu Sipoossa 1987

  •  Käsikirjoitus ja ohjaus: Juha Hurme

  •  Rooleissa:

    • Ior Bock – Vesa Vierikko

    • Hänen opetuslapsensa: Juha Hurme, Anna Sofia Tuominen, Taru Huokkola ja Eetu Känkänen.

  • Puvustus: Taina Natunen/Kuopion Kaupunginteatteri

  •  Musiikki: Hietsu is Happening! -kollektiivi

    • Mikko Innanen, Petri Kumela, Antti Lötjönen

Hietsun paviljongin juhlasali keskiviikkona 16.3, klo 19. Hiekkarannantie 9, HKI.  

Järjestäjät: Hietsu is Happening & Töölön kaupunginosat- Töölö ry & Hietsun paviljonki

Tapahtuma järjestetään yhteistyössä KalevalaFestin kanssa.

Juha Hurme, Anna Sofia Tuominen, Taru Huokkola, Eetu Känkänen ja Tuomari Nurmio edustavat Nurmion ja Hurmeen KalevalaFest-hanketta, jonka tarkoituksena on avata uusia kulmia itämerensuomalaiseen suulliseen perintöön, Kalevalaan ja näiden moderneihin sovelluksiin.