Tiistaina 31.10 klo 19, HiH nro 42

Lokakuun lopun Hietsun is Happening nro 42 tuo Hietsuun ranskalaisbasisti Sarah Murcian Eyeballing-kvartettinsa kera ja illassa mukana myös Mikko Innanen & Benoît Delbecq Duo.

Antti Lötjösen, Mikko Innasen ja Petri Kumelan vuodesta 2016 lähtien järjestämässä  Hietsu is Happeningissä kunnianhimoinen ja korketasoinen musiikki kohtaa yleisön matalalla kynnyksellä ja löysin rantein.

Ohjelma:

Sarah Murcia quartet Eyeballing (FR)

  • Sarah Murcia, kontrabasso, ääni, bass-synth

  • Benoît Delbecq, piano, e-drum, koskettimet

  • Olivier Py, saksofoni

  • Francois Thuillier, tuuba

Innanen & Delbecq duo

  • Mikko Innanen, saksofonit

  • Benoît Delbecq, piano

Konsertti toteutetaan yhteistyössä Helsinki Jazz ry:n ja Charles Gillin kanssa.

Järjestäjät: Hietsu is Happening &  Töölön kaupunginosat- Töölö ry

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
+358 40 5371857
hietsuishappening@gmail.com

Sarah Murcia Eyeballing

Omaleimainen ranskalaisbasisti Sarah Murcia esiintyy Eyeballing-kvartettinsa kera Helsingissä 31.10.
Basisti ja säveltäjä Sarah Murcia tuo Eyeballing-kvartettinsa Suomeen loka-marraskuussa. Seitsemällä paikkakunnalla vieraileva yhtye esiintyy Helsingissä tiistaina 31.10. Hietsu is Happening -tapahtumassa, jonka avaa pianisti Benoît Delbecqin ja saksofonisti Mikko Innasen duo.

Ranskalaisen jazzkentän omaleimainen monilahjakkuus, basisti ja säveltäjä Sarah Murcia kiertää Suomea Eyeballing-kvartettinsa kanssa 26.10.–3.11. Kiertue käynnistyy Savonlinnasta, jonka jälkeen yhtye esiintyy Outokummussa, Raahessa, Helsingissä, Loviisassa, Salossa ja Turussa. Helsingin konsertti järjestetään tiistaina 31.10. Hietsun paviljongissa yhteistyössä Helsinki Jazz ry:n kanssa, ja siinä Sarah Murcia Eyeballingin lisäksi kuullaan saksofonisti Mikko Innasen ja pianisti Benoît Delbecqin duokonsertti.

Sarah Murcia Eyeballing on vuonna 2017 perustettu kokoonpano, jonka pelikenttä venyy omaleimaisesti elektrojazzista kiehtovan minimalismin kautta vaihtoehtopoppiin. Murcia on säveltänyt kappaleita amerikkalaisen kirjailijan Vic Moanin lyriikoihin, joita hän laulaa tai lausuu itse. Tarkkaan sävelletyt biisit elävät orgaanisesti neljän mestarisoittajan ja -improvisoijan käsissä. Murcian rinnalla yhtyeessä soittavat saksofonisti Olivier Py, Suomessa useaan otteeseen vieraillut pianisti Benoît Delbecq, joka vastaa myös rytmikoneen käsittelystä sekä mm. Andy Emlerin Megaoctetista tuttu tuubavirtuoosi François Thuillier. Kvartetti on julkaissut yhtyeen nimeä kantavan albumin Eyeballing vuonna 2020.

Sarah Murcia päätyi piano- ja sello-opintojen kautta teini-ikäisenä tarttumaan kontrabassoon ja pääsi pian opiskelemaan kuuluisan Jean-Francois Jenny-Clarken johdolla. 1990-luvun lopulta asti Pariisin musiikkiskenessä vaikuttanut Murcia on ehtinyt säestää pop- ja rocklaulajia, soittaa lukuisien jazzmuusikoiden kanssa (mm. saksofonisti Steve Colemanin yhtyeessä), säveltää ja sovittaa musiikkia tanssi- ja teatteriesityksiin sekä elokuviin ja televisio-ohjelmiin. Murcian pitkäkestoisiin kumppanuuksiin kuuluu mm. yhteistyö arabimusiikin uudistajana tunnetun laulaja-luutunsoittaja Kamilya Jubranin kanssa. Viime vuosina Murcia on kiertänyt menestyksekkäästi Caroline-yhtyeensä kanssa Ranskan lavoja Sex Pistolsin innoittamalla Never Mind The Future -projektilla, jossa mukana on myös legendaarinen koreografi Mark Tompkins sekä William Faulknerin tuotannosta ammentavalla My Mother is a Fish -ohjelmistolla.