Lauantaina 10.5.2014 klo 11.00-19.00

Talkooesite: Eläköön Hietsu

Töölön kaupunginosat – Töölö ry järjestää Hietarannan vanhalla paviljongilla kulttuuriympäristöhenkiset talkoot.

”Eläköön Hietsu”-tapahtumassa on mahdollisuus itse osallistua kulttuuriperinnön vaalimiseen. Paviljongin viimeinen, kaupungin maalauttama julkisivun maalikerros on lateksia, joka on poistettava kaapimalla ja tähän tarvitaan talkoovoimia.

Korjausrakentamisen arvostettu asiantuntija arkkitehti Panu Kaila tulee antamaan ohjeita puurakennuksen kunnostamisessa.

Eläköön Hietsu-talkoiden ohjelmassa kuullaan aiheeseen liittyviä lyhyitä tietoiskuja. Rakennuksen ja ympäristön historiasta on esillä vanhoja valokuvia, samoin korjaussuunnitelmat ovat nähtävillä. Paikalla on lainattavia kaapimia, mutta tuo mielellään omasi varmuuden vuoksi. Talkoolaisia ilahduttamaan on luvassa musiikkiesityksiä.

Talkoopäivän jälkeen järjestetään paviljongin sisätilassa lavatanssit, joihin olet myös tervetullut!

LISÄTIETOA: WWW.FACEBOOK.COM/HIETSUNPAVILJONKI

Töölön kaupunginosat – Töölö ry:n suunnitelma kunnostaa kulttuurihistoriallisesti arvokas paviljonki etenee. Kaupunki myi viime vuoden lopulla rakennuksen ja vuokrasi tontin 50 vuodeksi Oy Hietsun kylätalolle, joka korjaa kaupunginarkkitehti Taucherin v. 1930 suunnitteleman ja rungoltaan hyväkuntoisen rakennuksen kansalaiskäyttöön. Euroopan rakennusperintöpäivät muuttuivat nimeltään kulttuuriympäristöpäiviksi vuoden 2014 alusta. Päivien tarkoitus on  lisätä tietoa kulttuuriperinnöstä sekä edistää rakennusperinnön tuntemusta, hoitoa ja arvostusta. Viime vuoden teema oli Eläköön rakennus! – jatkamme sillä edelleen.

NYT VOIT TUKEA YLI 80-VUOTIAAN KULTTUURIHISTORIALLISESTI ARVOKKAAN PAVILJONGIN KORJAAMISTA KANSALAISKÄYTTÖÖN – TULE MUKAAN TALKOISIIN JA TUO NAAPURISIKIN!

Töölön Kylätalon Ystävät ry on perustettu yleishyödylliseksi, voittoa tuottamattomaksi yhdistykseksi hankkimaan Hietsun Paviljongille  materiaalista ja taloudellista tukea. Tuki luovutetaan kokonaisuudessaan  Paviljongin kunnostukseen kaupunkilaisten yhteiseksi iloksi ja hyödyksi!

Töölön Kylätalon Ystävät ry käyttää seuraavia pankkeja:

  • Aktia FI47 4055 0011 4879 4
  • Osuuspankki FI52 5780 0720 4171 25.

Tukesi myötä Sinusta tulee yhdistyksemme uusi kannatusjäsen.

Tervetuloa mukaan kylätalon ystävien joukkoon – tukesi on meille tärkeä