´Tiistaina 23.11 klo 18, Poliittinen murha Töölössä

Vieraana Lasse Lehtinen

Nervanderinkatu 11 Töölössä 14. helmikuuta 1922, kolme laukausta ja kolme Browning pistoolin tappavaa luotia tunkeutuvat virkaa tekevän sisäministerin selkään keuhkojen ja sydämen alueelle.

Useat ovat kuulleet Töölössä tapahtuneesta ministerin poliittisesta murhasta, mutta kuinka moni tietää millainen ministeri silloin murhattiin, millaisten syiden tähden ja minkälaisessa ilmapiirissä?

Toimittaja kirjailija Lasse Lehtinen on kertomassa ja keskustelemassa Markku Koivusalon kanssa sisäministeri Heikki Ritavuoren elämästä ja tämän murhan aikaisesta Suomesta ja sen ilmapiiristä Hietsun paviljongin kirjallisuussalongissa uuden kirjansa ”Murhattu ministeri” perustalta.

Murhatun liberaalin sisäministerin taskusta löytyi lappu: ”Eroa, punainen suomibolševikki. Mitä pikemmin, sitä parempi. Sinulle tulee kyllä kuumat paikat, kunnoton punikki. Käy kansan pariin ja kuuntele, mitä se sinusta sanoo.

Ja jälleen tänään aikamme Eero Pamppuset riehuvat netissä kutsuen virkaa tekevää liberaalia sisäministeriä punikiksi ja bolsevikiksi ja fantasioiden tälle väkivaltaisen opetuksen antamisesta kansan nimissä. Mihin suuntaan Suomi on oikein menossa?

Tule kuuntelemaan ja keskustelemaan Hietsun paviljongille tiistaina 23.11.2021 kello 18:00

Avoin pääsy