To 1.6 klo 19, Sähkökitarakvartetin kevään päätöskonsertti

  Sähkökitarakvartetin kevään päätöskonsertissa kuullaan kantaesitys Riikka Talvitien Energiavajeesta sekä Egidija Medekšaiten Puriya ja Léo Dupleixin Piece for electric guitar quartet.

  Ohjelma:

  • Riikka Talvitie: Energiavaje (2023, KE)
  • Léo Dupleix: piece for electric guitar quartet (2018)
  • Sergio Castrillón: 12 Miniatures (2017)
  • Ville Vokkolainen: Quartet (2017)

  Esiintyjät: 

  • Juhani Grönroos
  • Lauri Hyvärinen
  • Jukka Kääriäinen
  • Sigurdur Rögnvaldsson

  Liput konsertteihin: 10 / 5€. Ei paikkavarauksia.

  Juuri ennen konsertti samassa tilassa Hietsun kirjallisuussalongin keskustelu Auli Viitalan kanssa elämästä kansalaisena.

  Sähkökitarakvartetin konserttisarja Hietsun Paviljongissa tarjoaa huikean kattauksen uusinta nykymusiikkia neljän sähkökitaran poikkeukselliselle kokoonpanolle.

   Konserttisarjan ohjelma ylittää genrerajoja tuomalla yhteen eri alojen arvostetuimpiin kuuluvien taiteilijoiden yhtyeelle säveltämää musiikkia. Kantaesityksinä kuullaan teokset jazzin kentältä Kalle Kalimalta, Pauli Lyytiseltä ja Aino Juutilaiselta, folk-poppari Aili Järvelältä sekä valtionpalkitulta säveltäjältä Riikka Talvitieltä. Lisäksi tarjolla on musiikkia muun muassa Laura Naukkariselta, Clara de Asísilta, Egidija Medekšaitėlta ja Meriheini Luodolta. Konserteissa kuullaankin esimerkiksi yleisön ympäröivää oktafonista vahvistinjärjestelmää, efektoituja ja säröisiä äänivalleja, minimalismia, mikrotonaalisuutta sekä häpeilemättömän kauniita melodioita.

  Konserttisarjaa tukevat Taike, Helsingin kaupunki ja Musiikin Edistämissäätiö, jonka lisäksi se toteutetaan yhteistyössä Töölön kaupunginosat – Töölö ry:n kanssa. Sävellystilauksia on tukenut Koneen Säätiö.

  SÄHKÖKITARAKVARTETTI

  Sähkökitarakvartetti on 2017 perustettu uuden musiikin yhtye. Sen jäsenet, Juhani Grönroos, Lauri Hyvärinen, Jukka Kääriäinen ja Sigurdur Rögnvaldsson, ovat tahoillaan syventyneet sähkökitaran mahdollisuuksiin monipuolisesti, työskennellen esimerkiksi jazzin, rockin, klassisen musiikin, vapaan improvisaation, kokeellisen musiikin ja äänitaiteen kentillä. Sähkökitaravartetin tavoitteena onkin moninaisten ainesosien yhteen sulauttaminen ja uusien, vielä hahmottumattomien yhdistelmien ja ilmaisumuotojen etsiminen. Tilaamalla ja esittämällä teoksia ennakkoluulottomasti ja genrerajoista välittämättä, yhtye pyrkii ravistelemaan taidemusiikkikentän vakiintuneita rakenteita ja estetiikkaa. Neljän sähkökitaran kokoonpano on poikkeuksellinen ja niitä on ainoastaan kourallinen koko maailmassa ja siksi Sähkökitarakvartetti on syystäkin herättänyt kiinnostusta säveltäjien ja yleisön parissa. Yhtye on konsertoinut Suomessa, Ruotsissa, Islannissa ja Liettuassa sekä kantaesittänyt yhteensä 21 teosta, joiden säveltäjiin lukeutuvat Tytti Arola, Hafdís Bjarnadóttir, Sergio Castrillón, Clara De Asís, Sami Klemola, Riikka Talvitie, Pauli Lyytinen, Kalle Kalima ja Lauri Supponen. Vuonna 2021 yhtye aloitti Koneen Säätiön rahoittaman kaksivuotisen hankkeen, joka kattaa yhteensä neljän studiolevykokonaisuuden taltioimisen.