Tiistaina 12.12 klo 19, HiH nro 44

Hietsussa juhlitaan joulukuussa suomalaisen pianismin suurmiestä, Seppo Kantosta. Luvassa on poikkeuksellisen laaja kattaus Kantosen sävellyksiä eri kokoonpanoille, perinteisestä jazz-triosta jousikvartettiin. Illan aikana Kantonen esiintyy soolona, duona Mikko Innasen kanssa, uuden Seppo Kantonen trion riveissä ja yhdessä puolalaisen huippujousikvartetti NeoQuartetin kanssa. NeoQuartet tulkitsee myös harvoin kuullun modernin klassikon: Witold Lutosławskin (1913-1994) jousikvartetin.

Seppo Kantonen trio merkitsee pianisti Seppo Kantosen paluuta perinteiseen piano-basso-rummut triokokoonpanoon. ”Kolmikko aloitti uuden sävellysmateriaalini harjoitukset vuoden 2023 alussa. Bändin ilmeikäs kieli on vapaa, mutta perustuu sävellyksiin. Mielestäni olen vasta äskettäin löytänyt sopusointujen ja ristiriitojen yhdistelmän, josta pidän. Sävellysteni ilmapiiriä tukee Markku Ounaskarin kaunis rumpujen soittotyyli ja Antti Lötjösen rytmisesti vahva basson soitto, he ovat myös herkkiä ja nopeita reagoimaan uusiin tilanteisiin.”, kertoo Kantonen.

Seppo Kantonen trio: 

 • Seppo Kantonen: piano

 • Antti Lötjönen: kontrabasso

 • Markku Ounaskari: rummut

NeoQuartet

 • Karolina Piątkowska-Nowicka: 1. viulu
 • Paweł Kapica: 2. viulu
 • Michał Markiewicz: alttoviulu
 • Krzysztof Pawłowski: sello

NeoQuartet

on puolalainen jousikvartetti, joka on keskittynyt esittämään klassista nykymusiikkia. NeoQuartet on yksi Euroopan aktiivisimmista uuteen musiikkiin erikoistuneista yhtyeistä. Se on soittanut lukuisia konsertteja tunnetuimmilla festivaaleilla ja konserttisaleissa Euroopassa, Kiinassa, Etelä-Koreassa, Japanissa ja Yhdysvalloissa. Yhtye on levyttänyt tähän mennessä 12 CD-levyä puolalaisille, saksalaisille, kreikkalaisille ja amerikkalaisille levy-yhtiöille. Erinomainen energia, täysi sitoutuminen, ilmaisunvapaus ja uusien kehityspolkujen luominen – nämä ovat NeoQuartetin tärkeimpiä ominaisuuksia.

Striimaus: Anders Pohjola

Tapahtumaa tukevat:

 • @Instytut Adama Mickiewicza
 • @Ministerstwo Kultury i Dziedzictwa Narodowego
 • @Culture.pl
 • @koneensaatio

Hietsun paviljongin kulttuurikanavaa tukee: @koneensaatio

Yhteistyössä Helsinki Jazz

Järjestäjät: Hietsu is Happening &  Töölön kaupunginosat- Töölö ry

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
+358 40 5371857
hietsuishappening@gmail.com

Hietsu is Happening! 

Valtionpalkittu Hietsu is Happening! on Helsingin Hietaniemessä Hietsun Paviljongissa (ja joskus sen liepeillä) tapahtuva ennakkoluulottomasti eri taidealojen rajapinnoilla liikkuva, monimuotoinen tapahtumasarja. Sen taiteellisina kuraattoreina toimivat Hietsun paviljongilla majailevat muusikot Mikko Innanen, Petri Kumela ja Antti Lötjönen. Taiteellisesti korkeatasoinen, rohkeasti uutta luova HiH! on saattanut viisi vuotta kestäneen toimintansa aikana yhteen eri alan taiteilijoita Vesa Vierikosta Tuuli Lindebergiin, Anni Elif Egecioglusta Tuomari Nurmioon ja Han Benninkistä Susana Santos Silvaan.  HiH! tarjoaa esiintyjilleen vapaan kokeilun ja mahdollisuuksien alustan. Tapahtumasarjan kuratoinnissa taiteiden lajit, ennakkokäsitykset, luomista ohjaavat konventiot ja muut raja-aidat asetetaan uudelleen tarkasteluun: olennaista on mahdollistaa taiteilijoiden ja taiteiden välinen vuoropuhelu tinkimättömästi ja luoda samalla kokonaan uusia ja uudenlaisia teoskokonaisuuksia.