To 6.10. klo 17:30  Keskustelu sielullisten syömisestä

  Kuulin vierailtamme, että olit tuominnut lihattoman ravinnon ja palannut takaisin lihan syönnin pariin. Harkitsevaisuutesi tuntien en aluksi ollut uskoa sitä – muistaen myös yhdessä vaalimamme kunnioituksen niitä entisajan jumalallisia miehiä kohtaan, jotka näissä asioissa toimivat esimerkkinä […] tuntui oikeammalta – keskinaisen ystävyytemme ja totuutta kohti suuntautuvan elämäntapamme arvoiselta – tuoda julki erheesi ja kumota ne järkipuheen avulla, paljastamalla, mistä kompastumisesi johtui ja mihin se johtaa

  Porfyrios

  Lihansyönnistä ja etenkin siitä pidättäytymisestä on tullut jälleen keskeinen eettinen ja ekologinen kysymys. Sitä se tosin oli jo myöhäisantiikin aikana. Uusplatonikko Porfyrios puolusti pidättäytymistä lihansyönnistä oikeudenmukaisena ja jumalallisena elämäntapana ja kokosi nyt suomeksi julkaistuun teokseensa asiasta antiikissa esitetyt argumentit, joita eri tavoin toistellaan taas nykykeskusteluissa.

  Torstaina 13.10 Hietsun akatemiassa keskustellaan uusplatonikko Porfyrioksen klassikkoteoksesta Sielullisten vahingoittamista vastaan. Keskustelu on samalla osa Tutkijaliiton julkaiseman teoksen suomennoksen julkaisutilaisuutta.

  Keskustelussa mukana kirjan kääntäjä Liisa Kaski ja antiikin tutkija Tua Korhonen. Keskustelun vetää antiikin filosofian tutkija Pieta Päällysaho.

  Tervetuloa kuuntelmaan ja keskustelemaan!

  Järjestäjä:  Tutkijaliitto. Hietsun akatemia, Töölön kaupunginosat – Töölö Ry. & Hietsun paviljonki

  Striimaus: Anders Pohjola .

  Striimausta ja kanavaa tukee Koneen säätiö @KoneenSaatio