Maanantaina 8.4 klo 19, HiH nro 48

Ennen kuin oli samba, ennen kuin oli bossa nova, oli choro. Choro syntyi Rio de Janeirossa 1800-luvun lopulla ja yhdisti eurooppalaiset suositut genret afrikkalaisiin rytmeihin luoden ainutlaatuisen tyylin, jota säveltäjä Heitor-Villa-Lobos kutsui ”brasilialaisen sielun todelliseksi inkarnaatioksi”. 

Olli Soikkelin ja italialais-brasilialaisen choron mestarin, Cesar Garabinin muodostama duo on kiertänyt maailmaa ainutlaatuisella ”gypsy meets choro” teemallaan ja saapuu nyt ensimmäistä kertaa Hietaniemen rantaan.

Illan aloittava Koi-trio on vokalisti Kadi Vijan, puhaltaja Milo Linnovaaran ja sellisti Aino Juutilaisen muodostama tuore kokoonpano. Yhtyeen musiikki seilaa jäsenten lähtökohdista käsin jazzin, nykymusiikin ja improvisoidun musiikin aalloilla.

Esiintymässä:

Koi-trio: Kadi Vija, Milo Linnovaara ja Aino Juutilainen

Olli Soikkeli & Cesar Garabini

Järjestäjät: Hietsu is Happening &  Töölön kaupunginosat- Töölö ry

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
+358 40 5371857
hietsuishappening@gmail.com

Hietsu is Happening! 

Valtionpalkittu Hietsu is Happening! on Helsingin Hietaniemessä Hietsun Paviljongissa (ja joskus sen liepeillä) tapahtuva ennakkoluulottomasti eri taidealojen rajapinnoilla liikkuva, monimuotoinen tapahtumasarja. Sen taiteellisina kuraattoreina toimivat Hietsun paviljongilla majailevat muusikot Mikko Innanen, Petri Kumela ja Antti Lötjönen. Taiteellisesti korkeatasoinen, rohkeasti uutta luova HiH! on saattanut viisi vuotta kestäneen toimintansa aikana yhteen eri alan taiteilijoita Vesa Vierikosta Tuuli Lindebergiin, Anni Elif Egecioglusta Tuomari Nurmioon ja Han Benninkistä Susana Santos Silvaan.  HiH! tarjoaa esiintyjilleen vapaan kokeilun ja mahdollisuuksien alustan. Tapahtumasarjan kuratoinnissa taiteiden lajit, ennakkokäsitykset, luomista ohjaavat konventiot ja muut raja-aidat asetetaan uudelleen tarkasteluun: olennaista on mahdollistaa taiteilijoiden ja taiteiden välinen vuoropuhelu tinkimättömästi ja luoda samalla kokonaan uusia ja uudenlaisia teoskokonaisuuksia.