Helsinki on maailman toimivin kaupunki ja parhaalla johtamisella siunattu. Tämä nousi mieleeni katsellessani Taivallahden kylpylähotellin tontilla aloitettua työmaata viime viikolla. Työn alla näyttää olevan kaikki mahdollinen infra, mitä Soulmaden hotelli tarvitsee. Rakennus-, vesi- ym. lupia ei vielä ole, mutta mikäs kaupunkilaisten rahalla on maata tonkia.

Meillä naapurissa Hietsun Paviljongilla viemäriin liittyminen kulkee rahvaanomaisemmin kuten oheinen, noin kahdeksan vuotta kestänyt sähköpostittelu kaupungin kanssa kertoo.

16.2.2015 15:36

Hei. Olemassa olevat (viemäri)putket eivät ole yleisessä käytössä, joten niihin ei voi liittyä. Henna Kiinteistövirasto / tonttiosasto

15.6.2021 13:29

Hei Mika,

(kopio Paviljongin hallituksen jäsenille). Saimme maanvuokran antajaltamme kaupungin tonttiosastolta tiedon, että te voisitte selvittää viemäriasiaamme.

Hietsun paviljonki ei ole yhteydessä kaupungin viemäriverkostoon, vaan meillä on pihalla omat lokakaivot. Nyt on selvinnyt, että vieressämme menee rantakahvilan painevesiviemäri, johon voisimme liittyä, mutta asiaa olisi selvitettävä teidän kanssanne. Te osaisitte kertoa mitä asia vaatisi meidän osaltamme.

Ystävällisin terveisin Markku

15.6.2021 14:08

Hei,

Laitatteko yhteystietonne minulle. Olen huomenna saldovapaalla.

Yt. Mika

15.6.2021 14:58

Hei Mika,

Yhteystiedot olivat viestin allekirjoituksessa.

yt Markku

6.2.2022 10:28

Hei Tuomas,

Kiitos vastauksesta. Viimeksi saimme Mikan yhteystiedot henkilönä, joka voisi selvittää mitä liittyminen vaatisi meiltä ja miten se käytännössä järjestyisi. Hän lupasi sen selvittää, mutta on sitten kadonnut kokonaan. Kiitos nyt Ollin yhteystiedoista. Otamme vielä yhteyttä häneen, mutta toivoisimme, että maanvuokranantajanamme edistäisitte omalta osaltanne tätä hanketta. Muuten hyvää kesän alkua toivottaen,

Markku

29.8.2022 16:21

Hyvä Olli,

(Kopio Hietsun paviljongin toinen pääomistaja Töölöläinen Oy, Mikko, kopio Mika)

Saimme yhteistietonne kaupungin tonttiosastolta sen jälkeen kun olemme yrittäneet olla yhteydessä alaiseenne Mikaan noin yli vuoden verran Hietsun paviljongin viemäröinnistä, mutta emme ole saaneet häneltä vastausta, vaikka hän lupasi palata meille asiaan vuosi sitten (2021) kun hänen kesälomansa loppuu.

Asia koskee Hietsun paviljongin viemäröintiä. Maanvuokran antajamme kaupungin tonttiosasto on taas kehottanut meitä olemaan tästä epäkohdasta edelleenyhteydessä Mikaan ja nyt Olliin, koska emme saa Mikalta vastauksia.

Ystävällisin terveisin Markku

 6.9.2022 14:51

Arvoisa pormestari,

Kiitos vielä keväisestä haastattelustanne. Kirjoitan Teille, koska emme saa alaisianne kiinni useista sähköpostiviesteistä huolimatta. Asiamme koskee viemäriliittymää Hietaniemenkadun ja Hiekkarannantien kulmassa. Asianosaiset virkamiehet Mika ja Olli ovat tässä viestiketjussa mukana. Lisäksi viestiketjussa on mukana Markku, Hietsun Paviljongin toiminnanjohtaja.

Yt Mikko

 15.9.2022 10:10

Hei Markku,

Olen kesän jälkeen saanut yhden sähköpostin teiltä liitteenä. Asia ei ole unohtunut pahoittelen selvitysaikaa. Olen kysellyt pumppaamon tietoja useaan otteeseen rakentajilta. En ole koskaan saanut varmaa tietoa pumppaamon koosta. Eilen sain tiedon rakennuttajalta olisi mahdollista liittää siihen tarvitaan tarkat laskelmat jäteveden määrästä. Näin saamme varmuuden, että pumppaamon kapasiteetti riittää varmasti molemmille. Jos näin niin pitää pumppaamoa isontaa sen verran, että pumppaamo ei ala tulvimaan.

Jos näin joudutaan tekemään niin pitää keskustella ylläpitokustannuksista. Liittymiseen liittyvä keskustelu käydään liikunnan sisällä.

15.9.2022 10:58

Hei Mika,

Kiitos yhteydenotosta. Alunperinhan olin yhteydessä jo kesän 2021 alussa ja lupasitte palata asiaan kun palaatte edellisen vuoden kesälomilta ja lähetin kyllä 2021 aikana myös teille viestiä siitä, onko asia edennyt. Hyvä jos asia etenee nyt eikä ole kokonaan unohdettu.

yt, Markku

 10.11.2022 12:27

Hei,

Tämä asia on taas kokonaan unohdettu. Viimeksi 15.9 ilmoititte, että asia olisi hoidossa ja pyysitte meitä lähettämään teille laskelmat jäteveden määrästä. Lähetin ne heti seuraava päivänä 16.9, mutta ette edes kuitanneet viestiäni. Sen jälkeen emme ole saaneet minkäänlaista yhteydenottoa tai selvitystä teiltä. Nyt asiasta on kulunut taas kaksi kuukautta. Olemme yrittäneet saada tähän selvitystä nyt kaksi vuotta.

Markku

 7.12.2022 20:29

Hei, Sopiiko että lähettäisitte minulle samat laskelmat jätevesien määristä jotka olette lähettäneet jo aikaisemmin Mikalle.

terv Olli

 8.12.2022 9:55

Hei Olli,

Karkea arvio on noin 360 m³ vuodessa. Viime vuosina viety noin 22-24 15m³ lastia vuosittain eli n. 330-360 m³. Tarvitsetteko muita tietoja? Onko nyt niin, että tämä asia ei ole Mikan puolesta mennyt mihinkään?

 18.1.2023 13:28

Hei Olli,

Miten on tämän asian etenemisen laita? Näemmä kaupunki on kovasti jo kaivamassa ja uusimassa viemäreitä naapuriimme, jonne suunnitellaan hotellia, jolla ei edes vielä rakennuslupaa, mutta meidän viemäriasioiden tiedustelustakaan ei kuulu mitään.

T. Markku

Mikko Keski-Vähälä

Päätoimittaja

Töölön kaupunginosat – Töölö ry:n hallituksen jäsen.

Kolumni Töölöläisessä 29.1.2022 ka Kamppi-Eirassa 26.1.2023