Taivallahden kylpylähotelli

Taivallahden kylpylähotellin rakentaminen on taas noussut esiin ja tontin varausta kylpylähotellin rakentamiseksi ollaan antamassa saksalaiselle Arcon Vermögensverwaltung GmbH + Co. KG:lle.

Töölöläiset esittivät 2007 alueelle vaihtoehtoista suunnitelmaa pienimuotoisemmasta saunamaailmasta ja kuntokeskuksesta ja kokosi sen toteuttamisesta kiinnostuneen hankeryhmän.

Kaupunginhallituksessa kylpylähanke voitti kuitenkin saunamaailma hankkeen niukasti äänin 8-7 ja sitten valtuustossa äänin 43-39.

Kylpylähotellille ei ole kuitenkaan löytynyt toteuttajia ja hanke ei ole edennyt.

Nyt 12 vuotta myöhemmin hanke on taas etenemässä ja tontinvarausta ollaan antamassa saksalaiselle Arcon Vermögensverwaltungille.

Hotellioperaattoriksi tulisi Saksassa toimiva Soulmade

Töölön kaupunginosat – Töölö ry:n viesti 7.5.2019 kaupunkiympäristölautakunnan jäsenille.

Hyvä kaupunkiympäristölautakunnan jäsen

Töölön kaupunginosat – Töölö ry ilmaisee huolensa aikomuksestanne esittää tontin varaamisesta Arcon Vermögensverwaltung GmbH +Co. KG:lle kylpylähotellin suunnittelua varten (Etu-Töölö, kaavatontti 13467/1).

Huomautamme, että erityisesti ilmastomuutoksen torjumisen näkökulmasta muutenkin vanhentunut idea kylpylähotellin rakentamisesta tähän Helsingin rantojen paraatipaikalle ei välttämättä edusta vastuullista tai edistyksellistä kaupunkiympäristön suunnittelua.

Vähintään toivoisimme asiassa avointa tiedostusta ja keskustelua.   

Alueen asukkailla ja kaupunkilaisilla ei ole tarkempaa tietoa hotellin suunnitelmista, varauksen tekijän kanssa sovituista ehdoista, sovitun arkkitehtikilpailun toteuttamisen tavasta tai varsinkaan hotellin vaatimista alueen uusista liikennejärjestelyistä, katujärjestelyistä ja parkkipaikoista.

Töölön kaupunginosat – Töölö ry toivoisi, että ennen tontin varaamista Arconille kaupunki järjestäisi asiasta kaupunkilaisille ja alueen asukkaille avoimen tiedostus- ja keskustelutilaisuuden ja on valmis yhdessä kaupungin kanssa osallistumaan tilaisuuden järjestämiseen. Tilaisuudessa toivottaisiin kaupungin avaavan    hankkeen toteuttamissuunnitelmia ja ehtoja paremmin alueen asukkaille ja kaupunkilaisille.