Sivistynyt ja miellyttävä ihminen Hietsussa to 17.8. klo 21:00

  “suunnitelmani on tämä: alan puuhata ukilleni muistomerkkiä

  huoli pois, minähän olen itse hänen muistomerkkinsä, hänen interaktiivinen, immersiivinen muistomerkkinsä milloin missäkinsuunnitelmani on se, että otan käyttöön ukilta jääneen, pisaran muotoisen suolasirottimen, jonka valtamateriaali on tumma puu
  sirottimessa on ukin suolaa

  jatkan sirottamista siitä, mihin hän jäi”

  Eeva Turunen: Sivistynyt ja miellyttävä ihminen 2022

  “Hänen [arkkitehdin] täytyy olla myös kirjallisesti sivistynyt, taitava piirtämään ja harjaantunut geometriaan. Hänen on tunnettava laajasti historian kertomuksia, kuunneltava tarkoin filosofeja ja oltava perillä musiikista.”

  Vitruvius: Arkkitehtuurista 25 eaa.

  “Tässä talossa asui se ja se viiva se ja se U, arkkitehti, kirjailija ja muusikko. Tässä talossa hän eli suurimpia luomiskausiaan. Tässä talossa asuessaan hän otti suunnitellakseen taloyhtiön saunaosaston osittaisen remontin, vaikka oli jo ennalta voipunut. U oli myös moneen otteeseen niin sanottu mielenterveyskuntoutuja. Häntä on yhtä kaikki kiittäminen siitä, että saunan käyttöaste nousi 91 prosentin tasolle; ennen saunaremonttia se oli 57 prosenttia. U muistetaan siitä, että hän lausui vakuuttavan mielipiteensä saunan ämpäreiden sävystä ja profiloitui kiulukommentaattorina.”

  Eeva Turunen: Sivistynyt ja miellyttävä ihminen. 2022

  “Ensimmäinen perussana on sanapari Minä-Sinä. Toinen perussana on sanapari Minä-Se; jolloin perussanan muuttumatta Se-sanan tilalla voi olla myös sanan Hän. Siten myös ihmisen Minä on kaksitahoinen. ”

  Martin Buber: Minä ja sinä 1923

  Minä
  onneks suuri osa tiloista on maan alla, ei tarvii askarrella niin paljon
  Toinen
  sepä
  mitkä puut laitetaan?
  Minä
  mitäs niitä on?
  jäkäläpuut, oksapuut, jotku rautalankapuut, tikkupuut
  Toinen
  massapallopuut
  ei niitä”

  Eeva Turunen: Sivistynyt ja miellyttävä ihminen. 2022

  “Sillä jokainen, joka on alkanut avata muistin viuhkan löytää aina uusia säikeitä avattavaksi, yksikään kuva ei riitä hänelle, sillä hän on nähnyt, että senkin voi taittaa auki ja ainoastaan taitoksissa on tosiasiallisuus, se kuva, se maku, se tunto, jonka takia kaikki tämä levitettiin ja taitettiin auki. Ja nyt muisti kulkee vähäisestä pienimpään, pienimmästä pikkuriikkisempään ja samalla aina vaan valtavammaksi kasvaa se mikä näissä mikrokosmoksissa kohdataan.”

  Walter Benjamin: Proustin Kuvasta 1929

  “palaa mieleen, jos on palatakseen, muutaman mehujään ja muutaman jälkiruokavanukkaan maku, ja palaa mieleen takapihalle antavan parvekkeen kaiteen teräksisen yläosan kulmikas tuntu ja jonkin esineen kaiteeseen kalahtamisen poikima ääni, ja palaa mieleen alakerran tummanruskeaksi kuultokäsiteltyjen ovien mattapinnan olemus sormia vasten ja mattaoven silittämisen sihinä-ääni

  ei palaa mieleen takapihan puolen parvekkeen seinäpintojen materiaali, joten asia on selvitettävä kuvasta.”

  Eeva Turunen: Sivistynyt ja miellyttävä ihminen. 2022

  “se riski on otettava, että joskus tapahtuu jotain positiivistakin”

  Ukki

  suunnitelmamme on tämä: kutsumme Taiteiden yönä 17.8 Hietsun kirjallisuuskeskusteluun sivistyneen ja miellyttävän Eeva Turusen, kirjailijan, arkkitehdin ja muusikon, keskustelemaan kello 21:00 toiminnanjohtaja Markku Koivusalon ja Yleisön kanssa Hietsun paviljonkiin.

  kirjallisuudesta, arkkitehtuurista, musiikista ja monesta muustakin kiinnostuneet ihmiset suuntaavat sangen laajoissa joukoissa paviljongille kuuntelemaan Eeva Turusta ja kuunneltuaan haltioutuneena keskustelua esittävät tälle kirjallisuutta ja arkkitehtuuria uudelleen luotaavia moniulotteisia kysymyksiä samalla tutustuen tarkasti salissa olevaan Aimo Katajamäen veistosnäyttelyyn ihaillen erityisesti Hietsun paviljongin vanhasta parrusta taitavasti veistettyä Pikku-uimaria.

  Suunnitelmamme on tämä. Tätä ennen ihmiset ovat haltioituneet keskustelua edeltävästä Antti Lötjösen ja Petri Kumelan (klo 19:30) soitannasta ja kyselevät. “mitä on tämä ihana musiikki, jonkalaista en ole kuunaan kuullut?”

  Meillä on sellainenkin suunnitelma, että Anders Pohjola tulee striimaamaan koko keskustelun ja se on siten katsottavissa myös Hietsun kulttuurikanavalta YouTubesta, joten ihmiset maakunnistakin pääsevät nauttimaan siitä internetin välityksellä.

  Suunnitelmissamme on, että tilaisuuteen on aivan vapaa pääsy, jotta kaikki varallisuudesta riippumatta ja hallituksen tulevista leikkauksista välittämättä pääsevät nauttimaan sivistyneestä ja miellyttävästä keskustelusta.

  Suunnitelmiemme mukaisesti tilaisuuden järjestäjänä toimivat Töölön kaupunginosat – Töölö Ry. & Hietsun paviljonki ja suunnitelmien mukaisesti ihmiset ovat niin innoissaan tapahtumasta, että liittyvät sankoin joukoin Paviljongin kannattajiksi ja Töölö kaupunginosat – Töölö ry:n jäseniksi tästä linkistä.

  Suunnitelmissamme liitämme vielä asianmukaisen ja parahultaisen kiitoksen Koneen säätiölle, joka on ystävällisesti tukenut kulttuurikanavaamme. @koneensaatio.

  Suunnitelma on myös se, että tapahtuma ilmoitetaan osaksi taiteiden yön ohjelmaa ja postaukseen liitetään tarpeelliset hashtagit. #TaiteidenYö, #Hietsunpaviljonki, #Eeva Turunen

  Hiukan vielä suunnitelmistamme. Tällainen on keskustelun koreografia:

   20:50 Kumelan ja Lötjösen soitannasta haltioitunut yleisö odottaa jännittyneen innokkaasti kirjallisuuskeskutelua. Eeva Turunen on ilmaantunut parahultaiseksi paikalle.

   21:00 keskustelu alkaa. toiminnanjohtaja esittelee kokonaisvaltaisesti illan vieraan ja kehuu tämän kolttua sanoilla: “Tuo vaate pukee sinua/teitä.”

   21:15 alkaa perinpohjainen kokonaisvaltainen syventyminen niin sanottuihin kirjallisuusasioihin.

   21:35 käsitellään, muisti, pronominit, uurnatyypit, mikrokytkintelkinpesä, teräskuula, kirjallisuuden käyttöaste, arkkitehtuurikilpailut, toinen puoliso, Hietsun rakennesuunnitelmat, tuolit. JA NIIN EDELLEEN.

   21.30 kuullaan syväluotaus Jarmosta.

   21:45 keskustelu on lähtenyt lapasesta ja syleilee kosmologisia teemoja.

   22:00 yleisö esittää ainutlaatuisia kysymyksiä, johon illan vieras vastaa terävän yllättävästi.

   22:10 filosofiaan kallellaan oleva vakosamettia suosiva nuori mies kysyy vaativaan sävyyn mitä Heidegger tähän sanoisi?

   22:15 paikalla oleva Hietaniemen uurnaseppä huutaa Heipparallaa! nousee ylös kauniilta puuupenkiltä ja alkaa puhua rakastuneen kielellä puiden syistä illan vieraan kanssa.

   22:20 pitää lopettaa.

   22.25 YLEISÖ: VALTAVAT APLODIT

   22:25 kaikki hyvä loppuu aikanaan, niin kuin sanotaan

   22:30 yleisö alkaa kuunnella YAM Ha duon Saharan keinuvia rytmejä modernin elämän kaaoksesta

   23:00 alkaa olla sellainen meininki, että oksat pois!

   Tervetuloa!